Monipuolista treeniä koko keholle

 

Mistä on kyse?

Ohjaan monipuolista treeniä / kuntojumppaa vuosien kokemuksella ja monipuolisella koulutuksella. Varattavissa säännöllisiä viikkotunteja tai lyhyempiä kursseja sekä yksittäisiä treenikertoja. Tunnit voidaan sopimuksen mukaan toteuttaa sekä asiakkaan omissa / vuokraamissa tiloissa tai minun tiloissani. Harjoitukset onnistuvat ryhmäliikuntatuntina sekä pienryhmä- tai yksilötreeninä. Välineitä löytyy monenlaiseen kuntojumppaan ja treeniin. Säännöllisiin viikkotunteihin otan yleensä mukaan myös kehonhuollollisia (Kehon ja mielen hyvinvointia) tunteja.

 

Treeni /kuntojumppatunti koostuu aina alkulämmittelystä liikkuvuusharjoitteineen, lihaskuntoliikkeistä valitun välineen kera tai ilman välinettä sekä loppujäähdyttelystä venyttelyjen ja liikkuvuusliikkeiden kera. Liikkeitä tehdään yleensä sekä seisten että lattiatasolla tai tunti voidaan myös koostaa kokonaan seisten tehtäväksi. Monipuoliset ja vaihtelevat liikkeet haastavat koko kehoa. Kunto kohenee, liikkuvuus ja kehonhallinta paranevat, voima lisääntyy, mieli virkistyy ja siten arjen askareetkin helpottuvat. Tunnin tehoa pystyy helposti itse säätelemään ja liikkeisiin on aina mahdollista saada sekä helpotettuja että haastavampia vaihtoehtoja tarpeen mukaan.

Alempaa löydät esimerkkejä erilaisista tuntivaihtoehdoista.

 

Kenelle?

Treeni / kuntojumppa sopii jokaiselle, joka haluaa kohottaa ja ylläpitää kuntoaan, parantaa liikkuvuuttaan sekä huolehtia hyvinvoinnistaan. Monipuoliset liikkeet ja niiden eri variaatiot mahdollistavat myös erikuntoisten henkilöiden osallistumisen samallekin tunnille.

 

Mitä tarvitsen?

Kevyet liikkumiseen sopivat vaatteet ja jumppatossut / treenikengät, voit myös olla paljasjaloin tai sukkasiltaan. Joillakin tunneilla sukat saattavat olla liukkaat, jos liikutaan / askelletaan enemmän. Ulkotunneilla lenkkarit tai vastaavat jalkaan sekä sään mukainen kerrospukeutuminen. Jumpassa tarvittavat välineet löytyvät yleensä minulta, mutta joskus saatat tarvita mukaan myös joitakin välineitä. Tästä on yleensä maininta ilmoituksessa. Vesipullo mukaan!

Fitnessbag

Fitnessbag yhdistää kahvakuulan, voimatangon, nyrkkeilysäkin ja kuntopallon monipuoliset mahdollisuudet. Hauska, tehokas ja monipuolinen väline koko kropan treeniin yksin tai parin kanssa. Säkkiä voit kantaa, heilutella, nostella, tempaista, heitellä, lyödä, käyttää korokkeena… Säkkejä löytyy 5kg, 7,5kg, 10kg, 15kg kokoisina.

 

Fitnesstanko / voimatanko

Fitness- / voimatanko tuo mukavasti lisävastusta ja haastetta tuttuihin jumppaliikkeisiin. Tangon avulla saadaan myös turvallisesti haastettua kehoa mm. erilaisiin painonnostosta tuttuihin vetoihin, tempauksiin ja nostoihin. Voimatankoja löytyy 4kg, 6kg ja 8kg painoisina. Tanko voidaan yhdistää myös esim. steppilaudan kanssa tehtävään treeniin.

GoFlo

GoFlo tunnilla päästään harjoittamaan mm. räjähtävää nopeutta sekä ponnistusvoimaa ja tunnilla voit kokea lentäväsi. Hauska ja vauhdikas koko kehoa haastava tunti, jolla hikitakuu! Tunti voidaan toteuttaa myös intervallitreeninä parin kanssa vuorotellen tai osittain yhdessä treenaten. Kattokoukusta roikkuvien joustavien kiinnitysköysien avulla tehdään sykettä nostavia harjoituksia sekä lihaskunto- ja venyttelyliikkeitä, joissa jokaisessa käytät tehokkaasti koko kehoa ja aktivoit syviälihaksia. Ohjaaja näyttää ensi malliliikkeen ja sen jälkeen jokainen voi tehdä liikettä omaan tahtiin. Tunti voidaan toteuttaa myös nopeatempoisena TABATA / HIIT treeninä.

GoFlo:ta ei suositella raskaana oleville.

Gymstick

Gymstick on jumppakeppi vastuskuminauhojen kera. Tällä hauskalla välineellä saadaan lisätehoa ja haastetta perinteiseen ”keppijumppaan”. Gymstickillä onnistuu koko kehon tehokas treeni kehonhallintaa ja tasapainoa unohtamatta. Syvien lihasten aktivointi ja keskivartalotreeni onnistuu loistavasti Gymstick-kepin avulla, kun vastuskuminauhat haastavat liikkeisiin mukaan koko kehon.

Jumppapallo

Jumppapallo on hauska ja tehokas väline erityisesti keskivartalon lihaksille. Ison jumppapallon päällä tasapainoilut ja erilaiset keskivartaloa haastavat liikkeet aktivoivat tehokkaasti myös syviä lihaksia. Jumppapallon avulla onnistuu hauskalla tavalla tehokas koko kehon treeni.

Pienemmän pilatespallon avulla saadaan taas haastettua kehoa eritavalla kehonpainolla tehtäviin liikkeisiin. Liikkeitä ja liikelaajuuksia tehostamassa on pieni jumppapallo (pilatespallo). Pallo tuo moniin tuttuihin liikkeisiin lisähaastetta sekä syvyyttä ja se toimii myös kehoa avaavana välineenä.

Kahvakuula

Kahvakuula tunnilla saat tehokkaan koko kehon treenin. Tunti voidaan koostaa monella eri tavalla mm. nopeatempoisena muutaman liikkeen HIIT tai TABATA treeninä, vauhdikkaana monen liikkeen harjoituksena tai rauhallisempana kokonaisuutena liiketekniikoita opetellen/kerraten, jos kahvakuula ei ole tuttu tai kahvakuulailusta on vierähtänyt aikaa. Tarvittaessa opetellaan perustekniikat perusteellisesti ennen varsinaista harjoitusta ja aina joka tapauksessa ohjaan oikeaa tekniikka samalla, tehdään harjoitusta. Kuulia löytyy iso valikoima 4-16kg kokoisina.

Kehopainotreeni

Kehopainotreeni tunnilla vastuksena toimii oma keho. Tunti voidaan koostaa eri tavoin esim. perinteisen perusjumpan tai aerobicin tapaan tai hieman haasteellisemmaksi erilaisten liikkeiden kera tai nopeatempoisena ja tehokkaana HIIT-treeninä. Aina ei tarvita välineitä vaan oma keho riittää hyvin haastamaan ja kehittämään kuntoa!

Keppijumppa

Keppijumppa tunnilla avataan ja vahvistetaan kehoa sekä parannetaan kehonhallintaa ja tasapainoa. Tunnin voi koostaa monella eri tavalla painottaen eri osa-alueita. Kepin kanssa voidaan harjoittaa mm. liikkuvuutta, lihaskuntoa ja tasapainoa. Tarvittaessa onnistuu siis rauhallisempi kehoa huoltava tai nopeatempoisempi ja hikisempi kuntoa kohottava tunti.

Kuntopallo

Kuntopallo on painopallo, jolla saadaan haastettua kehoa jälleen eri tavalla kuin muilla painoilla. Painopallo toimii lisävastuksena monissa tutuissa perusliikkeissä. Lisäksi sillä voidaan tehdä mm. erilaisia heittoja ja kiinniottoja (yksin tai parin kanssa), nostoja, kiertoja, ”paiskauksia”… Kuntopalloja löytyy 3kg, 4kg, 5kg kokoisina.

Kuntonyrkkeily - kuntothainyrkkeily

Kuntothainyrkkeily tunnilla harjoitellaan otteluasento, erilaiset lyönnit ja potkut. Lämmittelyt ja jäähdyttelyt tehdään erilaisten toiminnallisten harjoitteiden kautta. Tunnilla työskennellään myös parin kanssa toinen toista ”sparraten”. Tunnilla tarvittaessa käytössä pistehanskat, potkutyynyt ja nyrkkeilyhanskat. Niska-hartiaseudulle erittäin tehokasta rentouttavaa ja vahvistavaa kuntoilua. Tällä hikisellä tunnilla tyrmätään vain kaloreita ei vastustajia.

Kuntopiiri

Kuntopiiri tunnilla tehdään joko omalla paikalla tai eri pisteitä kiertäen tehokas ja monipuolinen koko kehon treeni. Osa liikkeistä voidaan tehdä oman kehonpainolla ja osa liikkeistä hyödyntäen eri jumppavälineitä (mm. kahvakuulat, keppi, voimatanko, steppilauta…). Tunnin aluksi tehdään yhteiset lämmittelyt ja sitten kierretään pisteitä, niin että tietty aika tehdään samaa liikettä ja lyhyen tauon aikana siirrytään seuraavalle pisteelle ja seuraavaan liikkeeseen. Tunnin lopuksi yhteiset jäähdyttelyt ja palauttavat venyttelyt.

Käsipainot

Käsipainotreeni voidaan kohdistaa koko keholle tai tehdä keskittyen tiettyyn kehon osaan esim. niska-hartia seudulle. Monipuoliset liikkeet haastavat koko kehon ja vahvistavat. Käsipainoilla saadaan tehtyä sekä yksittäisiä liikkeitä että erittäin tehokkaita liikeyhdistelmiä. Käsipainoja löytyy 1,5kg, 2 kg, 3kg, 4kg, 5kg painoisina, joten monipuoliset liikkeet onnistuvat kaiken kuntoisilta kuntoilijoilta.

Sauvakävely - BungyPump sauvat

Sauvakävelylenkki aloitetaan aina alkulämmittelyllä ja päätetään loppujäähdyttelyyn venyttelyiden kera. Lenkki on mahdollista toteuttaa myös niin, että lenkin lomassa tehdään erillisiä lihaskuntoa kohottavia harjoituksia. Lisätehoa perinteiseen sauvakävelyyn verrattuna saadaan BungyPump vastussauvoilla, joiden jousto-ominaisuus tehostaa ylävartalon käyttöä. Lisäksi BungyPump sauvojen kanssa onnistuu erilaiset lihaskunto- ja liikkuvuusharjoitukset mainiosti. BumgyPump sauvoja löytyy 4 kg, 6 kg ja 10 kg vastuksella. Taatusti tehokasta kunnonkohotusta!

Steppi

Steppi tunnilla hyödynnetään steppilautaa, jolle askellus tuo lisätehoa tuttuihinkin liikkeisiin. Lisäksi liikkeissä voidaan käyttää lisäpainoina mm. fitnessbagia, käsipainoja tai voimatankoa. Steppilauta toimii myös tukena tai alustana liikkeille ja lisäksi erilaiset hypyt ovat mahdollisia. Takuulla tehokasta askellustreeniä!

Toiminnallinen pihatreeni

Toiminnallinen pihatreeni tehdään ulkona erilaisia välineitä käyttäen. Käytössä mm. traktorin renkaat, leka, battle rope, voimistelurenkaat, kahvakuulat, kuntopallot… Toiminnallinen treeni haastaa monipuolisesti koko kehoa ja on erittäin tehokasta. Tällä tunnilla nopeus, voima ja kestävyys kehittyvät, sekä opit käyttämään kehoasi erilaisissa toiminnallisissa liikkeissä, joita tarvitaan myös arjessa. Kunto kasvaa ja rasvaa palaa!

Tuolijumppa

Tuolijumppa tunnilla apuvälineenä on tukeva tuoli. Tunti voidaan tarvittaessa tehdä kokonaan istuen tuolilla (sopii myös pyörätuolissa tehtäväksi), mutta pääsääntöisesti tuolijumppa tunnilla tehdään liikkeitä sekä istuen että tuolia vastuksena tai tukena liikkeissä käyttäen. Tuolijumppa voidaan tehdä rauhallisempana liikkuvuuteen ja tasapainoon keskittyvänä harjoituksena tai kunnon hikijumppana lihaskuntoliikkeineen, myös Tanssillinen tuolijumppa tai K-18 Tuolitanssi onnistuu sekä Asahi tunti on myös mahdollista toteuttaa tuolin kera. Tuolijumpassa voidaan käyttää myös muita kuntoiluvälineitä tehostamassa liikkeitä mm. keppi, voimatanko, käsipainot, pilatespallo… Tunti toteutetaan valitsemallasi teemalla ja teholla!

Vastuskuminauhat

Vastuskuminauha tunnilla kuminauha tehostaa kehonpainolla tehtäviä liikkeitä ja antaa liikkeisiin lisävastusta sekä haastetta. Kuminauhan avulla saadaan treenattua monipuolisesti koko keho. Kuminauhoja löytyy kolmea eri tyyppiä: perinteinen pitkä leveä nauha, lyhyt kumilenkki sekä pitkä vastuskuminauhalenkki. Tutut liikkeet saavat lisätehoa ja haastetta vastuskuminauhasta, lisäksi vastusnauhan avulla saadaan tehostettua myös liikkuvuusliikkeitä.