Milloin pysähdyit hengittämään ajatuksen kanssa? Milloin viimeksi kysyit itseltäsi – mitä minulle kuuluu? Muistithan tänäänkin olla lempeä ja armollinen itsellesi sekä kehollesi että mielellesi? Tuntuuko olo raskaalta ja tukkoiselta? Oletko stressaantunut? Kärsitkö univaikeuksista, lihaskivuista, kehon jäykkyydestä? Tunnetko itsesi rasittuneeksi?

 

Rauhallisilla ”Kehon ja mielen hyvinvointia” tunneilla keskitytään kehon palautumiseen ja mielenrauhaan. Tunnit sopivat kaikille omasta hyvinvoinnistaan huolehtiville. Jokainen tunti on oma kokonaisuutensa, mutta yhdistävänä tekijänä kaikilla näillä tunneilla on pysähtyminen oman kehon ja mielen äärelle. Omaa kehoa kuunnellaan ja liikutellaan lempeästi sekä keskitytään hengittämiseen.

 

Tunneilla on kehoa ja mieltä avaavaa, vahvistavaa, rentouttavaa, rauhoittavaa ja huoltavaa lempeää liikettä. Liikkuvuus ja jaksaminen sekä sitä kautta toimintakyky ja voimantuotto paranevat.

 

Tule pitämään itsestäsi huolta!

Asahi - suomalaista terveysliikuntaa

Asahi on rauhallinen kaikille sopiva tunti. Tämä suomalaisten miesten kehittämä terveysliikuntatunti on saanut vaikutteita mm. joogasta, pilateksesta, taijista sekä useista kamppailulajeista, mutta se pohjautuu vahvasti länsimaiseen lääketieteeseen sekä liikuntatieteeseen.

 

Tunti koostuu rentousosiosta, niska-hartiaosiosta, selkä-jalkaosiosta sekä tasapaino-osiosta. Liikkeet tehdään hitaasti ja rauhallisesti hengityksen rytmissä. Rauhallinen liiketapa on turvallinen ja poistaa myös stressiä. Asahi kehittää harrastajansa lihastasapainoa, koordinaatiota ja työergonomiaa. Asahi avaa sekä vahvistaa kehoa, lisää liikkuvuutta, parantaa keskittymiskykyä, lievittää stressiä ja auttaa palautumaan työstä tai urheilusuorituksesta.

 

Tunti tehdään kokonaan seisten tai tarvittaessa tuolista tukea ottaen tai istuen, joten sopii kaiken kuntoisille. Asahia voidaan tehdä myös lyhyempinä taukojumppina esim. työpäivää tai matkaa tauottamassa. Liikkumattomille tai vähän liikkuville Asahi toimii myös kunnonkohottajana ja aktiiviliikkujille Asahi on tärkeää palauttavaa liikettä.

 

Mukavat rennot liikkumiseen sopivat vaatteet ja vesipullo mukaan tunnille! Tunnin voi tehdä avojaloin, sukkasillaan tai kevyet tossut jalassa.

 

Asahia voi tehdä missä vaan; toimistossa, koulussa, jumppasalissa, kotona, kadulla, puistossa, pihalla, metsässä… Asahi tunti voidaankin mainiosti toteuttaa myös ulkona puistossa tai metsässä ja näin lisänä on luonnon rauhoittava ja tasapainottava vaikutus.

FasciaMethod

FasciaMethod on suomalaisten fysioterapeuttien kehittämä kehonhuoltomenetelmä. Tunnilla tehdään liikehallinta- ja liikkuvuusliikkeitä rauhallisesti hengityksen rytmittämänä kehon faskialinjat huomioiden. Lisäksi tehdään täsmävenytyksiä kireille lihaksille ja vahvistetaan kehon heikkoja kohtia. Näkökulma on kuntouttava sisältäen harjoitteita yleisimpiin tuki- ja liikuntaelinoireisiin. Tunti soveltuu kaikille, jotka haluavat parantaa suorituskykyään tehokkaasti ja edistää hyvinvointiaan. Tunnin lopuksi faskiapallolla käsitellään pallohieronnalla faskioita ja avataan kehon yleisimpiä triggerpisteitä.

 

Tunnilla liikkuvuus sekä kehonhallinta paranee ja kehon kireydet sekä sitä kautta kiputilat vähenevät. Liikkuva ja joustava keho toimii paremmin ja voimantuotto paranee. Tunti sopii hyvin sekä liikkumattomille tai vähän liikkuville sekä aktiivisille liikkujille. Muista huolehtia kehostasi ja tehdä myös palauttavaa treeniä riittävästi!

 

Tunnille kannattaa pukea mukavat ja rennot kevyet liikkumiseen sopivat vaatteet. Kenkiä tunnilla ei tarvita. Tunnilla mennään myös lattiatasolle eli jumppa-alustaa tarvitaan ja lisäksi vesipullo mukaan!

Faskiakäsittelyä eri välinein

Faskiakäsittely tunnilla avaamme kehon faskioita eri kireitä sidekudoskalvoja putkirullan (foamrollerin), faskiapallon, tuplapallon tai krapan (qua sha kamman) avulla. Tällä ”itsehieronta” tunnilla avaat kehosi kireyksiä ja saat kehostasi kuona-aineet liikkeelle. Erilaisten välineiden (rulla, pallot, krapa) avulla voidaan huoltaa koko keho päästä varpaisiin. Käsittelyllä voitelet kehoasi ja sen faskioita. Kireyksien helpottaessa helpottavat useat kehon kiputilatkin ja liikkuvuutesi lisääntyy sekä sitä kautta myös voimantuottosi paranee.

Ilmajooga - AerialYoga

Ilmajooga tunnilla käytetään katosta roikkuvaa joogaliinaa. Tunnin aikana joogasta tuttuja liikkeitä tehdään ”jalat tukevasti” lattialla saaden liinasta liikkeisiin tukea sekä haastetta, venytyksissä voidaan hyödyntää painovoimaa liinassa riippuen tai liikkeitä voidaan tehdä myös liinan sisällä mm. istuen, seisten tai makuulla. Halutessaan voi itseään haastaa myös inversioilla eli liikkeillä, joissa riiputaan pääalaspäin. Tämä on varmaankin ilmajooga tunnin haasteellisin, mutta samalla hauskin vaihe. Ehkä hieman pelottavaakin, mutta niin hauskaa ja vapauttavaa itsensä ylittämistä. Huom. Jokainen tekee tunnilla aina liikkeet omaa kehoaan ja tuntemuksiaan kuunnellen eli tunti sopii sekä aloittelijalle että joogaa aiemmin harrastaneelle!


Tunnilla avataan ja vahvistetaan kehoa sekä parannetaan kehonhallintaa ja kehomieliyhteyttä. Tunti kehittää mm. tasapainoa ja haastaa kehoa uudella erilaisella tavalla, erityisesti keskivartalo saa hyvää treeniä ja selkä sekä niska-hartiaseutu avaavaa ja verryttävää liikettä. Rauhallinen hengitys ja tunnilla rauhassa omassa tahdissa tehtävät liikkeet rentouttavat myös mielen. Aiempaa joogakokemusta ei tarvitse olla, opastan kyllä kaikkiin liikkeisiin ja jokainen tekee liikkeet omaa kehoa kuunnellen.

 

Tunnille ei kenkiä, koruja, kelloa tai muuta terävää (esim. vetoketjut ym.), jottei liina rikkoudu etkä takerru liinaan tai satuta itseäsi. Mukaan vesipullo sekä villasukat ja lämmin pusero loppurentoutukseen.
Tule kokeilemaan hauskaa, helppoa & sopivasti haastavaa sekä rentouttavaa ilmajoogaa!

 

Tähän tuntiin voidaan yhdistää myös pidempi Gongi- tai Äänimaljarentoutus.

 

Jooga

Helpot joogaliikkeet tehtynä hidastetun hengityksen rytmissä ohjaavat kehoamme ja mieltämme rauhoittumaan. Omaa kehoa kuunnellen tehtävä harjoitus rentouttaa sekä mielen että kehon ja saat tilaisuuden kääntää ajatukset sisäänpäin.

Hengitä, Hidasta, Pysähdy JOOGA tarjoaa sinulle omaa aikaa itsesi äärelle pysähtyen. Loistavaa vastapainoa kiireiselle ja stressaavalle arjelle. Poistetaan kiire ja turhat ärsykkeet. Keskitytään hengittämiseen, hidastetaan liikettä ja pysähdytään kuuntelemaan omaa kehoa.

Keho ja mieli rauhoittuvat sekä rentoutuvat ja samalla voimaannut sekä virkistyt. Tunti avaa, vahvistaa ja rentouttaa kehoasi. Tunti voidaan myös koostaa tietyn teeman ympärille esim. selänhyvinvointi, aineenvaihdunnan tukeminen, lantion seudun avaus…

Aiempaa joogakokemusta ei tarvita. Jokainen tekee harjoituksen omista lähtökohdistaan ja kehoaan sopivalla tavalla haastaen. Tunti pohjautuu perinteiseen hathajoogaan.


Mobility

Mobility tunnilla tehdään liikkuvuutta lisäävää harjoittelua erilaisilla tekniikoilla. Laajat toimivat liiketoimintaketjut  ja hyvä nivelten liikkuvuus, lihasten ja kalvojen joustavuus sekä kehonhallinta ovat ensiarvoisen tärkeitä kehon liikkuvuuden ylläpitämiseksi ja lisäämiseksi. Tunnit sisältävät vaihtelevasti sekä rauhallisempia että toiminnallisempia harjoituksia. Kehon hyvä liikkuvuus helpottaa arjen askareita sekä lisää voimantuottoasi. Liikkuvuutta pitää harjoittaa säännöllisesti, jotta kehosi pysyy kunnossa. Mobilityn avulla kivuton, liikkuva, toimiva, tasapainoinen ja vahva keho!

 

Tunneilla voidaan käyttää myös välineitä esim. keppiä, kuminauhaa, putkirullaa, krapaa. Kevyet liikkumiseen sopivat joustavat vaatteet ja jumppa-alusta sekä vesipullo mukaan tunnille!

 

Pilates Flow

Pilates Flow tunti pohjautuu klassiseen mattopilatekseen ja tunnilla keskitytään erityisesti lantionpohjan ja syvien lihasten eli kehomme ytimen aktivointiin. Tunnilla opetellaan pilateksen lateraalihengitystä sekä kehon oikeaa linjausta ja liikkeet tehdään rauhallisesti omaa kehoa kuunnellen hengityksen rytmittämänä. Pilates Flow nimen mukaisesti tunnilla liikkeet rakennetaan pikkuhiljaa laajuutta ja uusia elementtejä lisäten virtaavasti (=flow). Tunti sopii sekä aloittelijalle että aiemmin pilatesta harrastaneelle. Rauhallisella tunnilla kaikki pääsevät mukaan liikkeisiin, jotka tehdään omassa tahdissa. Pilates tunnilla kehonhallinta sekä ryhti paranevat ja syvien lihasten aktivointi ja kehon liikkuvuus sekä voima lisääntyvät ja samalla mieli rauhoittuu.

 

Liikkeitä tehdään myös lattiatasolla eli jumppa-alusta tarvitaan. Päälle rennot liikkumiseen sopivat vaatteet ja vesipullo mukaan. Tunnilla ollaan avojaloin eli kenkiä ei tarvita.

Restoratiivinen jooga ja äänimaljat

Restoratiivinen eli levon ja läsnäolon jooga on palauttavaa, rentouttavaa, hoitavaa, vapauttavaa ja stressiä poistavaa. Restoratiivisessa joogassa levätään apuvälineillä hyvin tuetuissa asanoissa (5-15min/asana) kehoa kuunnellen ja hengitykseen keskittyen. Asanat hoitavat, avaavat ja rentouttavat kehoamme ja mieltämme.

Poistaa stressiä ja parantaa unenlaatua sekä auttaa palautumisessa!

Lisänä tunnilla mukana tiibetiläiset äänimaljat, jotka värähtelyllään tehostavat sekä rentoutumista että kehon virtauksia. 

Tunnille päälle lämpimät mukavat vaatteet ja villasukat jalkaan. Lisäksi mukaan tarvitaan mm. tyynyjä ja vilttejä sekä vesipullo. Sali 836:sta löytyy muita apuvälineitä (patjat, tuolit, bolsterit, blokit, joogavyöt)

Saunajooga - Metsäjooga - Skumppa-/Viini-/Olutjooga

Saunajooga harjoitus tehdään lempeässä noin 50-asteisessa saunassa kevyet vaatteet (shortsit ja toppi) tai uimapuku päällä. Saunan lämpö rentouttaa kehoa ja mieltä tuoden tuntiin aivan oman tunnelmansa. Lempeässä lämmössä kehon kireydet hellittävät rauhallisten joogaliikkeiden avulla ja samalla mieli rauhoittuu. Vesipullo mukaan tunnille!

 

Metsäjooga harjoitus tehdään metsässä tai puistossa ja harjoituksessa käytetään hyödyksi luonnon omia apuvälineitä (esim. puu, kanto, kivi, sammalmätäs…) ja myös alustan epätasaisuus sekä pehmeys luovat lisähaastetta liikkeisiin. Metsän parantava, tasapainottava ja rauhoittava vaikutus sopii hyvin yhteen rauhallisen joogaharjoituksen kanssa. Myös luonnon omat äänet ja tuoksut tuovat oman lisänsä tuntiin. Liikkumiseen sopivat säänmukaiset joustavat vaatteet ja jalkineet sekä vesipullo mukaan. Loppurentoutukseen voidaan helposti ottaa mukaan myös gongi tai yhdistää tämä tunti Metsäkylvyn eli Äänimaljarentoutus riippumatossa metsässä tapahtuvan syvärentoutuksen kanssa.

 

Skumppa-/Viini-/Olutjooga on hauska ja rento joogaharjoitus erilaisten illanviettojen ohjelmaksi. Hauskaa lisähaastetta helppoihin joogaliikkeisiin tuo harjoituksessa mukana oleva lasi/tölkki/pullo. Liikkeissä tarvitaan erityistä tarkkuutta ja myös tasapainoa haastetaan uudella tavalla. Sopii ohjelmaksi mm. polttareihin, saunailtoihin, syntymäpäiville, pikkujouluihin sekä muihin rentoihin illanistujaisiin. Ei sovi tosikoille!

YogaFLEX™ + gongirentoutus

YogaFLEX on rauhallinen joogavenyttely tunti, joka vahvistaa, avaa, venyttää ja rentouttaa kehoasi. Helpot jooga-asanat ja rauhallisesti hengityksen rytmissä tehtävät liikkeet sopivat myös aloittelijalle ja tarvittaessa liikkeisiin löytyy vaihtoehtoja. Liikkeitä tehdään omaa kehoa kuunnellen joko dynaamisemmin tai venytyksissä pidempään viipyillen. Tällä tunnilla sekä mieli että keho rentoutuvat ja stressi vähenee. Viimeistään gongirentoutuksessa tunnin lopussa pääset irtautumaan kehon sekä mielen jännitystiloista gongin soidessa ja sen värähtelyn saavuttaessa kehosi jokaisen solun ja rauhoittaessa aivoaaltojasi. Tunti voidaan toteuttaa myös ilman gongirentoutusta.

 

Tunti sopii sekä aloittelijalle että joogaa aiemmin harrastaneelle ja liikkeet tehdään kaiken aikaa omaa kehoa kuunnellen. Tunnilla mennään myös lattiatasolle eli jumppa-alusta tarvitaan. Päälle mukavat ja rennot liikkumiseen sopivat vaatteet sekä vesipullo mukaan. Tunnilla ollaan avojaloin eli kenkiä ei tarvita. Lopun gongirentoutukseen voit ottaa mukaan esim. lämpimän puseron tai viltin.

Äänimaljarentoutus / Sointukylpy

Rentoutuminen on tärkeä osa kehon ja mielen hyvinvointia. Lue lisää Äänimaljarentoutuksista tästä linkistä.

Kasvoklinikka - Jalkahuolto - Jalkateräklinikka

Kasvoklinikka – kasvojoogaa, qua sha käsittelyä sekä kasvohierontaa. Tällä tunnilla jumppaamme, vahvistamme ja venyttelemme kasvojen sekä kaulan alueen lihaksia. Lisäksi teemme qua sha kammalla faskiakäsittelyä ja hieromme kasvoja omin käsin. Rentouttaa ja kiinteyttää sekä siloittaa kasvojen ja kaulan aluetta sekä virkistää ja rauhoittaa mieltä. Varoitus: saattaa sisältää aineksia myös naurujoogasta!


Jalkahuolto – jalkateräjumppaa, jalkakylpyä, jalkahierontaa sekä jalkahoitoa. Jumppaamme vahvistaen ja venytellen jalkateriä ja nilkkoja sekä pohkeita ja akillesjännettä. Lämpimässä kylvyssä jalat virkistyvät ja iho pehmenee. Lopuksi hieromme jalat omin käsin hoitavan voiteen kera. Kevyin jaloin astelet kevyemmin!


Jalkateräklinikka – pienen pehmeän, mutta napakan pallon avulla vahvistetaan, hierotaan ja venytellään jalkateriä, nilkkoja ja pohkeita. Liikkuvuus, tasapaino ja jalkojen hyvinvointi lisääntyvät tällä tunnilla. Helpottaa jalkapöydän, nilkan ja jalkapohjan alueiden kiputiloja sekä lisää nilkan sekä akillesjänteen joustavuutta ja jalkaterän liikkuvuutta. Kaikki liikkuminen, käveleminen sekä juokseminen on tasapainoisempaa ja helpompaa vahvemmilla, joustavammilla ja liikkuvammilla jalkaterillä. Muista huolehtia myös jaloistasi!