Tanssin riemua ja monipuolista musiikkia!

Tanssiksi - soolotanssitunti lattari-, swing- ja lavatanssimusiikkiin

Tanssiksi on seuratanssin ammattilaisten kehittämä tanssiliikuntamuoto, jossa liikutaan yksin tanssien koulutetun ohjaajan johdolla mukaansa tempaavien tuttujen tanssirytmien tahdissa ja samalla opitaan eri tanssilajien perusaskeleet ja lajinomainen liikkuminen. Tanssiksi-tunnilla soi pääasiassa latinalaismusiikki, swingpohjainen musiikki ja kotoinen lavatanssimusiikki. Tuntini pyrin koostamaan niin, että jokaiselle löytyisi jotakin eli tunnin aikana tutustutaan mahdollisuuksien mukaan useampaan eri tanssilajiin.

Tunti on mahdollista toteuttaa myös eri teemoilla esim. lattarituntina. Tunnin tehoa pystyy helposti säätelemään itse fiilistellen kevyemmin tai kehoa voimakkaammin aktivoiden. Tanssiksi tunnilla liikut Suomen seuratanssiliitto SUSEL ry:n kouluttaman ohjaajan ohjauksessa.

Tunnilla tanssitaan sekä helppoja että hieman haastavampia askelikkoja monipuolisen musiikin tahtiin. Tutuksi tulevat monet eri tanssilajit ja niiden perusaskeleet sekä tyylinmukainen liikkuminen ja samalla hoituu kuntoilu monipuolisen musiikin siivittämänä. Tunneilla soi tuttu tanssimusiikki maustettuna eksoottisemmilla rytmeillä sekä tämän päivän hiteillä.

LattariMix - lattari iloittelua

LattariMix tunnilla tanssitaan pääasiassa latinalaisrytmien tahdissa. Reggaeton, cumbia, salsa, chacha, samba, bachata, tango, rumba-bolero, jive… Koko keho saa monipuolista liikettä vauhdikkaiden sekä rauhallisempien tanssien kautta. Tunnilla vaihtelee sekä helpommat että haasteellisemmat koreografiat eli jokaiselle jotakin. Olit sitten aloittelija tai kokenut tanssija, pääset nauttimaan tanssin riemusta. LattariMix on hyvän tuulen tanssitunti, joka kehittää mm. kehonhallintaa, kuntoa, liikkuvuutta sekä tasapainoa. Laitetaan musat soimaan ja pyllyt pyörimään!

Dance / DanceMix – vauhdikas ja monipuolinen tanssitunti

Dance tunti on kaikille sopiva tanssiliikuntatunti. Tunnin tehoa on helppo säädellä oman kunnon mukaan. Dance tunnilla keskitytään tanssin riemuun ja tutustutaan eri tanssilajeihin monipuolisesti. Tunnilla mm. opetellaan eri tanssityyleille ominaista kehonkäyttöä ja liikettä. Tunti sopii kaiken ikäisille ja tasoisille tanssijoille sekä aloittelijoille että aiemmin tanssineille. Tunnilla voidaan opetella perusaskelia, helppoja askelikkoja sekä myös hieman vaativampia koreografioita. Tunti koostetaan tilauksesta toiveiden mukaan ja se voidaan koostaa tietyn teeman ympärille, toteuttaa monipuolisena kattauksena eri tansseja tai johonkin tiettyyn tanssisuuntaukseen/-lajiin keskittyen. Dance tunti kehittää mm. tasapainoa, rytmiikkaa, kehonhallintaa, kuntoa ja liikkuvuutta sekä parantaa keskittymiskykyä ja itsetuntoa. Tämä tunti sopii hyvin myös koululaisille ja nuorille.

Dance80Fit® / DanceFit® – tehokas tanssillinen treenitunti

Alunperin Dance80Fit on tanssillinen aerobictyyppinen treenitunti, joka rakentuu pääasiassa selkeärytmisen 80-luvun musiikin ympärille mm. elokuvamusiikkia, hittejä ja klassikoita. Tunnilla askelletaan helpohkoja askelsarjoja eri tanssityyleihin (mm. disco, rock, hiphop, funk, merenque, salsa,…). Tunnilla voit antaa musiikin viedä ja fiilistellä hikoillen helppoja kuvioita askeltaen. Tunti voidaan toteuttaa myös DanceFit tuntina minkä tahansa musiikin kera ilman sitoutumista tiettyyn aikakauteen. Dance80Fit / DanceFit tunti on tehokas kunnonkohottaja ja sopii kaiken kuntoisille liikkujille ja tunnin tehoa pystyy helposti säätelemään itse.

Dance80Fit / DanceFit tunnin aikana tehdään myös lihaskuntoliikkeitä omankehonpainolla sekä seisten että lattiatasolla, joten koko keho saa monipuolisen treenin. Lisäksi tehdään kehoa avaavat ja venyttävät sarjat.

DanceFit tunti on mahdollista toteuttaa myös eri teemoilla (esim. eri vuosikymmenet, elokuvahitit, lattarit, suomipop,…) sekä haluttaessa onnistuu myös ilman lihaskunto-osioita Dance tuntina.

Tällä tunnilla musiikkia käytetään monipuolisesti laidasta laitaan. Tunnilla soi musiikkia vanhoista klassikoista tämän päivän kuumimpiin hitteihin!

Rivitanssi / Line Dance - yksin mutta yhdessä muiden kanssa

Tunnilla opetellaan rivitansseja monipuoliseen musiikkiin ja eri tanssityyleihin. Tanssit tanssitaan riveissä toistaen askelikkoja useimmiten useampaan eri suuntaan eli tansseja tanssitaan yleensä yhdelle / kahdelle / neljälle seinälle. Tutuksi tulevat rivitanssien erilaiset perusaskelet ja askelsarjat. Rivitansseista löytyy lähes kaikkia maailman tanssilajeja.

Rivitanssi kehittää mm. motoriikkaa, kehonhallintaa sekä muistia. Rivitanssi on hauskaa yksintanssia kuitenkin yhdessä muiden kanssa. Sopii kaiken ikäisille, eikä aiempaa tanssikokemusta tarvita.

Tänä päivänä rivitansseja tanssitaan monipuoliseen musiikkiin ja tunnilla soikin modernin countrypopin lisäksi mm. latinalais-, pop-, disco-, rock-, irkku- ja iskelmämusiikkia. Tunti on mahdollista rakentaa tietyn teeman ympärille tai monipuolisesti eri lajeja yhdistellen.

Rivitanssi tunti on myös hauska yhteisöllinen ohjelmanumero erilaisiin tilaisuuksiin.

K-18 Tuolitanssi - rentoa sensuellia tanssia tuolin kera

K-18 Tuolitanssitunti on ylistys naiseudelle (/ miehuudelle) ja tanssille. Tuolia hyödyntäen tunnilla opetellaan tiettyyn musiikkikappaleeseen tanssikoreografia koostaen rennolla otteella koreografiaa palapalalta aistikkaaksi jokaisen oman näköiseksi kokonaisuudeksi. Tällä aikuisille suunnatulla rohkealla tunnilla on taatusti hauskaa. Tunnilla pyritään turvallisesti rikkomaan omia rajoja ja tavoitteena on avointa itseilmaisua. Jokainen liikkuu ja tulkitsee musiikkia omalla tavallaan tanssista nauttien. Aiempaa tanssikokemusta ei tarvita. Tällä tunnilla todennäköisesti nauru raikaa ja hiki virtaa!

 

K-18 Tuolitanssitunti on hauska yhteisöllinen ohjelmanumero naisille vaikka polttareihin, tyttöjeniltaan tai työporukalla. Aiempaa tanssikokemusta tai huippukuntoa ei tarvita. Tunnilla jokainen saa liikkua omalla tyylillään ja oman kunnon mukaan.

 

Mukavat kevyet liikkumiseen sopivat vaatteet. Voit halutessasi pukeutua aistikkaasti tai perusjumppavaatteisiin. Voit olla avojaloin, sukkasillaan tai tanssiin sopivilla kengillä / tossuilla / korkokengillä. Vesipullo ja pilkettä silmäkulmaan mukaan!

Tuolitanssi - sovellettu tanssitunti erityisryhmille

Tuolitanssitunti on sovellettu tanssitunti niille, jotka eivät jaksa tai pysty tanssimaan koko tuntia seisaaltaan. Tunnilla voidaan tanssia koko ajan istuen tuolissa tai osa ajasta myös seisaaltaan tuolista tukea ottaen. Tunnilla pääset nauttimaan musiikista ja tanssin ilosta uudella tavalla ja samalla liikuttelemaan kehoa mahdollisimman monipuolisesti. Tanssiliikkeet ja -askelet tehdään soveltaen ja vahvasti myös käsiä ja ylävartaloa käyttäen. Tällä tunnilla yhdistellään tanssia ja jumppaa. Tutut mm. humpan, valssin ja tangon kappaleet ja menevä tanssimusiikki vaikuttavat mieltä kohentavasti ja kivutkin usein unohtuvat, kun musiikki ja liike vievät mukanaan.

 

Tuolitanssi sopii niille, joilla esim. jonkin rajoitteen, vamman tai sairauden vuoksi on toimintakyvyn alenemaa ja he eivät pysty tai jaksa tanssia seisaaltaan. Sopii myös pyörätuolissa olevalle.

 

Tunnille mukavat kevyet liikkumiseen sopivat vaatteet päälle ja voit olla sukkasillaan tai kevyillä tossuilla. Vesipullo mukaan!

KiddieJam

KiddieJam on pienten lasten ikioma tanssitunti. Tunnilla lorutellaan, rytmitellään, askelletaan, opetellaan tanssitekniikkaa sekä erilaisia sarjoja ja harjoitellaan koreografiaa osittain leikin kautta. Lajeina tunneilla vaihtelevat mm. baletti, showtanssi, hip hop, paritanssi ja kansantanssi. Sarjojen liikkeissä käytetään lajinomaisia perusaskelia sekä erilaisia askelikkoja ja tanssit tehdään tyylinmukaiseen lasten musiikkiin. Tämä tunti sopii alle kouluikäisille ja pienille koululaisille.