Metsä treeni- ja retkipaikkana

Metsässä tehty treeni on aivan omanlaisensa. Maasto ja metsästä löytyvät erilaiset ”välineet” haastavat kehoa eri tavalla kuin jumppasali. Lisäksi luonnon kaikki elementit tuovat oman lisänsä metsässä tehtävään harjoitukseen. Metsässä voimme tehdä kunnon toiminnallisen hikitreenin tai rauhoittua kehoa ja mieltä rentouttavaan rauhallisempaan harjoitukseen. Metsäjogaa, Asahia, Pilatesta tai vaikka Äänimaljarentoutus sammalpedillä tai riippumatossa makoillen… Tai vaikka kaikki, ensin hikitreeni ja sen päälle palauttavaa liikettä sekä rentoutusta!

 

Kiireetön metsäretki luontoon tutustuen sekä kehoa että mieltä harjoittaen, voimaannuttaa ja antaa virtaa arkeen. Talvella lumisessa metsässä hiljaisuus on aivan omanlaisensa kokemus. Lumikengät jalassa päästään kulkemaan monipuolisessa maastossa rauhallisesti tai reippaammin treeni mielessä. Kesällä voidaan ottaa kävelysauvat tai BungyPump-vastussauvat metsälenkille mukaan tasapainottamaan sekä tarvittaessa tehostamaan kulkua vaihtelevassa maastossa, poluilla ja metsäteillä. Vaihteleva maasto mm. haastaa kehoa ja parantaa tasapainoa, lisäksi mieli rauhoittuu metsän siimeksessä.

Luontoyhteysharjoitukset

Kaipaatko rauhoittumista, maadoittumista ja tasapainottavaa hoitavaa paluuta luontoon? Luontoyhteysharjoitteiden avulla saat voimistettua ja tutkittua omaa suhdettasi luontoon tai etsittyä kadonnutta luontoyhteyttäsi. Luonto hoitaa meitä monella tavalla. Jo pelkkä metsässä oleskelu laskee verenpainetta sekä rauhoittaa sykettämme ja hengitystämme. Kiireiselle ja stressaantuneelle mielelle ja keholle parasta lääkettä on metsä ja luonto yleensäkin. Pysähdytään ja nautitaan kaikessa rauhassa kaikilla aisteilla luonnon kaikista elementeistä!

 

Rauhoittava hetki esim. kannon nokassa, puun juurella, järven rannalla tai nuotion äärellä auttaa palautumaan ja voimaan paremmin. Tule voimaantumaan luonnon lempeään syleilyyn!

Laavuretki

Laavulla voidaan istuskella kaikessa rauhassa nauttien kiireettömästä hetkestä luonnossa. Kahvihetki tai lounastauko laavulla ravitsee sekä kehoa että mieltä. Paistetaanko makkarat vai herkutellaanko tikkupullilla? Vai pakataanko jo lähtiessä tuhdimmat lounaseväät reppuun mukaan? Laavuretki voidaan yhdistää muuhun toimintaan tai tehdä ihan omanansa. Voit varata laavun myös omaan käyttöösi. Laavulla voi myös yöpyä.